μενού

+30 2311-820373

info@belgomilk.gr

 • English
 • Français
 • Ελληνικά

Tyrobox® - Οικογενειακό Τυροκομείο

ΑρχικήTyrobox® - Οικογενειακό Τυροκομείο
ΑρχικήTyrobox® - Οικογενειακό Τυροκομείο
Tyrobox®

TYROBOX® - Οικογενειακό Τυροκομείο

Η εταιρεία μας έχει την δυνατότητα να σας τοποθετήσει ένα έτοιμο τυροκομείο τύπου ΒΟΧ(κοντέινερ), έτοιμο σε λειτουργία, με σύγχρονα μηχανήματα και δυνατότητα παραγωγής 1500lt γάλα ημερισίως.

Στην Ελλάδα του σήμερα, που το κόστος είναι πρωταρχικό ζήτημα, η ενίσχυση τοπικών, μικρών επιχειρήσεων ίσως δώσει την ώθηση προς την ανάπτυξη. Ο παραγωγός γίνεται ιδιοκτήτης μιας ολοκληρωμένης μονάδας γαλακτοκομικής παραγωγής που συναγωνίζεται, λόγω της εντοπιότητας, τα αντίστοιχα εισαγόμενα προϊόντα. Επιπλέον γίνεται ανεξάρτητος και αυτόνομος ως προς τη διάθεση των τελικών προϊόντων και παρακάμπτει τους προμηθευτές ή μεσάζοντες. Τέλος, η πλειοψηφία των παραγωγών, με προσιτό πλέον κόστος έχει τη δυνατότητα εγκατάστασης μικρής και ευέλικτης μονάδας, που προβλέπεται από τις κοινοτικές οδηγίες, αντί της κατασκευής ενός οικοδομήματος.

 Η καθετοποίηση της παραγωγής είναι μία οικονομική λύση που προσφέρεται με την κατασκευή μικρού τυροκομείου σε ένα χώρο τύπου container.  Η απλοποίηση της διαδικασίας παραγωγής τυριού, αλλά και η εγκατάσταση του container παρουσιάζεται στις φωτογραφίες παρακάτω.

 

Λίστα εξοπλισμού ενός TYΡOBOX® (παραγωγική διαδικασία):

 1. Παγολεκάνη παραλαβής                              
 2. Αντλία
 3. Εναλλάκτης θερμοκρασίας
 4. Κορυφολόγος                                               
 5. Βραστήρας
 6. Αντλία
 7. Εναλλάκτης θερμοκρασίας                            
 8. Πήκτρα
 9. Ανατροπέας καλουπιών
 10. Θάλαμος ωρίμανσης                                     
 11. Θάλαμος ψύξης          

 

ΤΡΟΠΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ  TYROBOX®

Το γάλα παραλαμβάνεται σε μια παγολεκάνη ψύξης (4°C) και αποθηκεύεται εκεί, ώστε να εξασφαλιστεί η ασφάλεια του προϊόντος. Με τη βοήθεια αντλίας μεταφέρεται στον εναλλάκτη θερμοκρασίας και από εκεί στον κορυφολόγο με σκοπό τη φυγοκέντρηση και τον επιπλέον καθαρισμό του γάλακτος. Από τον κορυφολόγο, το γάλα μεταφέρεται στο βραστήρι, στο οποίο θερμαίνεται σε θερμοκρασία 68° για περίπου 10 λεπτά. Σε αυτό το σημείο πραγματοποιείται η παστερίωση. Από το βραστήρι, διοχετεύεται με αντλία στον ψύκτη, όπου μειώνεται η θερμοκρασία του γάλακτος στους 32°C και στέλνεται στην πήκτρα. Στο στάδιο αυτό ο τυροκόμος βάζει (CaCl2) για να είναι σκληρό το τυρόπηγμα και να μη διαιρείται. Έπειτα προσθέτουμε την καλλιέργεια (μαγιά/πυτιά) για να ξεκινήσει η διαδικασία της πήξης του γάλακτος. Μετά το πέρας 1 ώρας το γάλα έχει πυκτώσει (τυρόπηγμα) και γίνεται ο διαχωρισμός του τυροπήγματος από το τυρόγαλα. Ο τυροκόμος τοποθετεί το τυρόπηγμα σε καλούπια (στα τεζάκια) για αποστράγγιση και σχηματισμό λευκού τυριού. Μετά από μερικές ώρες το τυρί βγαίνει  από τα καλούπια και τοποθετείται στο θάλαμο ωρίμανσης (18-20°C) μέχρι να γίνει το ΡΗ κατάλληλο και να είναι δυνατόν να αποθηκευτεί στο θάλαμο ψύξης (2-5°C).

Κάντε κλικ στις επιμέρους εικόνες της παρακάτω κάτοψης για λεπτομέρειες

Κάντε κλικ στις επιμέρους εικόνες της παρακάτω κάτοψης για λεπτομέρειες

ΠαγολεκάνεςΚορυφολόγοςΑντλίεςΕναλλάκτης ΘερμότηταςΒραστήριΕναλλάκτης ΨύξηςΠήκτραΑνατροπέας ΚαλουπιώνΘάλαμος ΨύξηςΘάλαμος Ωρίμανσης

ΠαγολεκάνεςΚορυφολόγοςΠιστολέτοΠρέσσαΑνατροπέας ΚαλουπιώνΘάλαμος ΨύξηςΘάλαμος ΩρίμανσηςΑντλίεςΒραστήριΕναλλάκτης ΘερμότηταςΕναλλάκτης ΨύξηςΠήκτρα